Home » General » Forbrukslån eller båtlån

Forbrukslån eller båtlån

Forbrukslån

Har du allerede tatt opp et forbrukslån eller er i gang med å undersøke hvor de beste forbrukslånene er bør du følge med her. Forbrukslån er som andre lån. Du får penger som du må betale tilbake etter en avtale som du og banken inngår. Avtalen kalles en låneavtale og den er ganske standard. Selve avtalen kan du ikke gjøre så mye med, men det finnes store forskjeller i standardvilkårene i avtalen. Når du leser igjennom avtalen kan du også droppe og akseptere den. Det er ikke noe absolutt krav om at du må si ja.

Et forbrukslån er et lån som ikke krever noe mer enn en grundig kredittsjekk av deg slik at banken vet hvem de låner penger til. Når du har gått igjennom denne vil banken gi deg et tilbud på hvor mye penger du kan låne, til hvilken prosent og hvor lenge. Alt dette vil avhenge av deg. Er du en flink mann eller dame med økonomien i behold så kan du kanskje oppnå maksimalt beløp. Dette krever disiplin over tid. Forbrukslån er veldig fleksible lån som du selv kan bruke på det som passer deg best. Har du lyst til å kjøpe noe uten mas fra andre, så kan du bruke et forbrukslån til akkurat dette.

Båtlån

Er du interessert i båt? Da har du sikkert sett på forskjellige modeller og også helt sikkert tenkt på hvor moro det hadde vært å ta seg en båttur eller rett og slett bo i båten om sommeren. Båt koster penger å kjøpe og den koster penger å bruke. Når du kjøper en båt kan du fint ta opp et båtlån. Når du går i banken og spør om du kan ta opp et båtlån så er det viktig at du er forberedt på at banken gjerne vil ha litt egenkapital. Når du søker på båtlån er det vanlig at banken spør om 20%. Det vil si at en båt til 500.000 kroner krever at du legger 100.000 kroner på bordet. Har du ikke disse pengene må du skaffe de.

Hva passer deg?

Når du endelig har funnet drømmebåten er det ikke noe som svir mer enn å ikke få muligheten til å kjøpe den. Tap av mulighet er veldig trist. Som nevnt tidligere så kan du finansiere båtkjøp på 2 måter. Du kan enten ta opp et båtlån eller så kan du ta opp et forbrukslån. Fordelen med forbrukslån er at du slipper å betale 20% egenkapital som båtlånet vanligvis krever. Er du derfor på jakt etter et forbrukslån kan du ta en titt på denne linken:  https://www.sambla.no/forbrukslan/. Her får du hjelp til å finne det beste forbrukslånet for deg. Det vil si så lav rente som mulig. Med forbrukslån kan du kjøpe båten du vil ha uten å putte en eneste krone på bordet. Det er frihet. Nyt sommeren.