Home » Forbrukslån

Forbrukslån

Pant
Forbrukslån er mer og mer populært i Norge, Skandinavia og Europa. Det er usikkert når forbrukslån startet da lånene finnes overalt og har eksistert i veldig mange år. Før i tiden ga man opp gjenstander som sikkerhet for å få lån. Dette kan du også gjøre i dag, men færre og færre ønsker dette. Ønsker du et lån kan du levere bilen din til den som gir deg lånet. De har bilen din til du betaler tilbake lånet. Klarer du ikke å betale tilbake lånet kan de i teorien selge bilen din og bruke pengene som er igjen til å betale seg selv.


Huslån og pant
Huslån er ikke helt det samme. Her kjøper du huset og du eier huset, mens banken tar pant i huset. Det vil si at de har en pant som er registrert i et statlig register. Alle er enige om å gjøre dette slik at hvem som helst som ønsker å kjøpe huset ditt vil kreve at det ikke er noe pant registrert i registeret. I andre land er det ikke nødvendigvis likt som i Norge. Har du et lån er det banken som eier huset ditt, mens du ikke får huset før du har betalt ned lånet. Betaler du ikke banken i Norge må banken starte en prosess som gjør at banken selges huset ditt. Betaler du ikke i andre land kan banken beholde huset og si en sum for huset. Har huset sunket veldig i verdi så sier banken at verdien er lavere enn lånet.

Banken kan derfor ende opp med å eie masse hus som har lavere verdi enn det de selv har gitt i lån. Dette skjedde i USA. Her falt verdiene på lån og bankene satt på masse hus. I USA følger huslånet huset, så du som person slipper å betale på huset etterpå når du gir fra deg huset.

Forbrukslån
Forbrukslån er et fantastisk lån fordi du slipper å tenke på sikkerhet, pant, hvordan pantet er strukturert og hva som er konsekvensen hvis du ikke betaler. Forbrukslån uten sikkerhet krever ingenting. Lånet krever kun din signatur. Du trenger ikke en gang å møte opp i banken. Du trenger kun en datamaskin eller en mobiltelefon og internett. Søknaden kan du lett levere på hvilken som helst enhet. Du trenger også å identifisere deg. BankID kreves i den sammenheng. Heldigvis er BankID på mobil. Dette gjør mobiltelefon til en av de viktigste enhetene vi har om dagen. Du kan bruke den til å logge deg på banken, du kan bruke den til å sende søknader og du kan bruke mobilen til å logge deg på og identifisere deg.

BankID og en god mobiltelefon gir deg tilgang til informasjon og til løsninger som vi ikke kunne tenke oss bare 10 år siden. Ta frem mobilen og søk på det lånet som passer deg. Loans.no er en flott side for akkurat lånesøknader på internett. Let deg frem til lånet du trenger og søk nå.