Home » Finans » Forhold og penger

Forhold og penger

Det er hyggelig å være i et forhold med en annen person. Partnerskap, kos og varme er noen av tingene som et forhold kan gi deg. Når det er konflikter i forholdet er det vanskelig å holde på gode følelser og hygge. Konflikter skapes av mange forskjellige faktorer. Penger er den største kimen til konflikt. Er ikke økonomien god vil dette gnisse over og inn i forholdet. Det er derfor viktig at du snakker med de partner om penger og også om hvordan deres skal bruke pengene. Du har nok din inntekt og hun har nok sin inntekt. Deres samlede inntekt er nok ganske god, men uansett hvor god inntekt folk har øker vanligvis utgiftene proporsjonelt med inntektene.

Det betyr at selv om du kanskje tjener godt vil du også mer, og i den sammenheng bruker mer penger. Dere må derfor diskutere forbruket slik at forbruket svarer til inntektene. Dette er ikke lett og heller ikke det mest hyggelige hvis man ikke er innstilt på å ta den praten.

Gå igjennom økonomien
Når dere først setter dere ned og tar praten om hva slags kostnadsnivå man skal holde husholdningen må man også gå igjennom fundamentet i økonomien. Det vil si lån, kredittkort og annen gjeld. Har dere gjeld stående på kredittkort, eller skylder dere venner eller familie penger? Da er det best å få gjort opp dette så raskt som mulig. Det er ikke noe hyggelig å ha konflikt mellom deg og din partner om hvordan penger brukes og hvor mye man har i gjeld. Det er likeså ikke noe hyggelig i det hele tatt å ha en større konflikt gående innad i familien. Da kan det fort bli veldig vanskelig å ha et fint forhold til foreldre eller søsken.